Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

Ειδικότητα: Γραφικών Τεχνών

Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει σαν στόχο να καλλιεργήσει τις δεξιότητες των μσθητών/ματριών και να τους καταστήσει δημιουργούς αλλά και φιλότεχνους θεατές. Έφηβοι με φαντασία, δημιουργικότητα, επινοητικότητα, καλλιτεχνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη που επιλέγουν τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών  έχουν τη δυνατότητα μέσα από την παρακολούθηση των μαθημάτων του τομέα στη Β και Γ τάξη να ανακαλύψουν την κλίση τους σε αντικείμενα όπως γραφιστική, φωτογραφία, σχέδιο κ.α. και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 1427/τ.Β’/26-4-2017 τα μαθήματα Τομέα που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:


ΜΑΘΗΜΑΤΑΩΡΕΣ
1.Ελεύθερο Σχέδιο
2.Γραμμικό Σχέδιο
3.Ιστορία της Τέχνης
4.Αρχές Σύνθεσης
5.Εφαρμοσμένες Τέχνες με χρήση Η/Υ
6.Ειδικό Εργαστηριακό Μάθημα*
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ:23 ΩΡΕΣ

Θ: Θεωρία      Ε: Εργαστήριο      Σ: Σχέδιο

* Οι μαθητές διδάσκονται ένα από τα παρακάτω εργαστηριακά μαθήματα, ανάλογα με την εργαστηριακή υποδομή του αντίστοιχου Ε.Κ. ή του Τ.Ε. του ΕΠΑ.Λ. και τις ειδικότητες του Τομέα που λειτουργούν στο αντίστοιχο ΕΠΑ.Λ:

1.Φωτογραφία και Ηλεκτρονική Επεξεργασίας Εικόνας5E
2.Τεχνολογία Υφαντικών Υλών5E
3.Εργαστήριο Χαρακτικής-Πλαστικής5E
4.Εισαγωγή στις Ξύλινες Κατασκευές**5E

** Το μάθημα«Εισαγωγή στις Ξύλινες Κατασκευές» επιλέγεται μόνο στα ΕΠΑ.Λ. στα οποία λειτουργεί στη Γ’ Τάξη η ειδικότητα «Επιπλοποιία – Ξυλογλυπτική»

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 1426, τ.Β’, 26-4-2017 τα μαθήματα Ειδικότητας που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Γ’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

Ειδικότητα: Γραφικών Τεχνών

 ΜΑΘΗΜΑΤΑΩΡΕΣ
1.Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης
2.Τεχνολογία Υλικών
3.Ελεύθερο Σχέδιο – Χρώμα
4.Γραφιστικές Εφαρμογές
5.Τεχνολογία Εκτυπώσεων1Θ+3Ε
6.Ψηφιακή Σχεδίαση Εντύπων
7.Γραμματογραφία
8.Αγγλικά Ειδικότητας
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ:23 ΩΡΕΣ

  Θ: Θεωρία      Ε: Εργαστήριο      Σ: Σχέδιο