Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (6 Μαϊου), στις 6.00 το απόγευμα, η ημερίδα με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο ? Cyber Βullying» στο κατάμεστο με κόσμο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Π.Ο.Δ.Π./Δ.Δ.Ε. Πέλλας, το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών ? Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών.
Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε με επιτυχία ο εκπαιδευτικός- συγγραφέας Γιάννης Παπαλαζάρου, ο Υποστράτηγος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), κ. Μανώλης Σφακιανάκης και οι συνεργάτιδές του, η Αστυνόμος Β΄ Όλγα Γαλάνη και η Υπαστυνόμος Α΄ Μαρία Γρουζτίδου. Επίσης, σημαντική ήταν η ομιλία του Κλινικού Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή, Επιστημονικά Υπεύθυνου του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ» κ. Λάζαρου Σιάντση.
Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, περισσότερα από 600 άτομα παρευρέθηκαν για να ακούσουν τους πλέον κατάλληλους σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου και διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.
Σε περίπου 2,5 ώρες όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με πραγματική προσήλωση τις αναφορές του κ. Σφακιανάκη στις παραμέτρους που μπορούν να οδηγήσουν ή να «παγιδεύσουν» τα παιδιά στην «σκοτεινή πλευρά» του διαδικτύου. Οι αναφορές σε τομείς όπως η παιδική πορνογραφία, η παιδεραστία μέσω διαδικτύου, το cyberbullying, ο εθισμός στο internet, οι περίπου 1.150 απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων και νέων που κατάφερε να αποσοβήσει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η παγίδα που μπορεί να κρύβουν τα περίφημα chat rooms, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν ακόμη και οι ενήλικοι να εξαπατηθούν μέσα από το internet κυρίως οικονομικά, αλλά και να απειληθούν οι περιουσίες τους με διαρρήξεις ή ακόμη και η σωματική τους ακεραιότητα, προκάλεσαν το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο στο τέλος μέσα από τις ερωτήσεις του και τις απαντήσεις που δόθηκαν, έφυγε «σοφότερο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σφακιανάκης σχετικά με την σημασία της ασφαλούς πλοήγησης στον ελκυστικό και λειτουργικό κυβερνοχώρο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ